SEO SCAN
Door een SEO Bureau laten doen of zelf aan de slag gaan

Gelukkig zijn er zowel betaalde als gratis hulpmiddelen beschikbaar die een online SEO scan voor je kunnen uitvoeren en je helpen begrijpen wat je website mist om hoger te scoren in zoekmachines. Sterker nog, veel van deze tools zijn gratis of hebben gratis proefversies! Hoewel het nuttig is om zelf een SEO-scan te doen, kun je het soms beter aan de experts overlaten. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen of hoe je je resultaten moet interpreteren, overweeg dan te werken met een specialist die je kan helpen alles te begrijpen en een actieplan samen te stellen.

Gratis SEO scan

Inhoudsopgave

SEO scan uit laten voeren door een specialist

Wat is een SEO Scan?

Een SEO scan is een audit van een website om de sterke en zwakke punten van de zoekmachine optimalisatie (seo) te bepalen. Het kan helpen vaststellen wat er gedaan moet worden om de zichtbaarheid van de website in de resultatenpagina’s van zoekmachines (serps) te verbeteren.

Het belangrijkste doel van seo is het verbeteren van de hoeveelheid en de kwaliteit van het verkeer naar een website vanuit zoekmachines, idealiter resulterend in hogere inkomsten. De belangrijkste gebruikte technieken zijn het verbeteren van de relevantie van de inhoud, het verhogen van het aantal en de kwaliteit van links van andere websites, en ervoor zorgen dat de architectuur van de site effectief is voor crawling door zoekmachinerobots.

Een seo scan kijkt naar al deze factoren, maar ook naar andere, zoals het gebruik van trefwoorden, metatags, enz.

Waarom is een SEO check belangrijk?

SEO scan website

Als je er zeker van wilt zijn dat je website in goede gezondheid verkeert, dan is het belangrijk om regelmatig een SEO-scan te doen. Zo kun je eventuele problemen opsporen, zodat je ze kunt verhelpen voordat ze te veel schade aanrichten. Een scan kan je ook helpen om je vooruitgang bij te houden en te zien hoe goed je optimalisatie-inspanningen vruchten afwerpen.

Hoe scannen wij je website

Naar welke verbeterpunten kijken we naar jouw onderneming met de gratis SEO scan?

SEO-checklist

 • SEO zoekwoorden onderzoek | een van de belangrijkste SEO aspecten!

 • Technische SEO |problemen die ervoor zorgen dat de laadtijd van je website niet optimaal is

 • Unieke content analyse | we zien liever geen dubbele content

 •  DA (domein autoriteit) check | denk hierbij aan hoe vertrouwd je website voor Google is

 • Lokale SEO kansen | waar laat jij kansen liggen?

 • Externe links | interne links | backlinks

 • Relevante zoekwoorden controle | rank je op woorden waar mensen juist niet op zoeken?

 • Titels & beschrijvingen| matchen deze met de zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden

 • Afbeelding SEO | je images worden nagekeken of deze SEO technisch voldoen

 • Concurrenten analyse | hoe doen je concullega’s het in Google?

 • Keywords clusters | waarom op 1 zoekwoord hoog ranken als er meerdere zijn die je op 1 pagina kan gebruiken!

 • Mobile responsive |  Is jouw website mobiel proof? Google zelf zegt dat het je rankings bepaald

Vraag direct de gratis SEO check aan!

Als je meer verkeer naar je website wilt, is het essentieel dat je investeert in SEO. SEO kan echter ingewikkeld en tijdrovend zijn. Gelukkig zijn wij er om te helpen. Wij bieden een gratis SEO-check aan, zodat je kunt zien hoe goed je site het momenteel doet en welke verbeteringen mogelijk zijn. 

Vraag vandaag nog je gratis check aan en zet de eerste stap naar meer verkeer naar je site.

Zelf SEO uitvoeren

Zelf je SEO check uitvoeren

De magie van SEO en haar complexe variabelen

Wil je zelf je SEO strategie opzetten? Dan is het erg belangrijk om je goed te verdiepen want aan SEO zitten ook risico’s verbonden. 
Wanneer je niet weet wat je doet en je hebt een pagina die goed ranked, kan je de goede positie ook weer verliezen.
Het is ons namelijk ook wel is gebeurd wanneer we te veel risico nemen en soms kan het erg lastig zijn deze positie weer terug te winnen! 

Gelukkig zijn er SEO tools en specialisten die je kunnen ondersteunen en alles is uiteindelijk te leren. Helemaal wanneer je het leuk vindt!
Verschillende tools geven je dus inzicht in hoe je pagina’s ervoor staan met betrekking tot zoekmachine optimalisatie. De meeste van deze tools zijn gratis te gebruiken, maar er zijn ook betaalde versies met meer mogelijkheden. Kies de tool die het beste bij jouw behoeften past en start direct met het verbeteren van je website!
Bovendien hebben we, als je verder leest, nog een paar plug-ins die het opzetten van je eigen SEO-campagne een stuk makkelijker maakt!

Kom je ergens niet uit, of heb je gewoon wat SEO technische vragen? Dan kun je altijd even contact met ons opnemen en zullen we proberen je te helpen.

Let wel, al doende leert men, maar wees er dus wel zeker van dat je niet te grote risico’s neemt!

zoekmachine optimalisatie alles over SEO 2022
Meer weten over SEO? Check alles wat je moet weten over zoekmachine optimalisatie via onze SEO Gids 2022!
SEO Tools

Gratis SEO check Tools

5 beste gratis SEO scan tools die je kunnen helpen met website optimalisatie

Er zijn verschillende website optimalisatie tools die je kunt gebruiken voor een SEO scan. Met de meeste Tools kan je een gratis SEO scan uitvoeren, maar om diepere audits te doen zul je vaak een licentie moeten aanschaffen.
We gaan een aantal gratis SEO-tools voorbeelden geven die beschikbaar zijn om je te helpen de prestaties van jouw website of webshop te beoordelen en gebieden te identificeren waar je zoekmachine optimalisatie op kan uitvoeren.

Hier zijn 5 van meest populaire en effectieve gratis SEO-tools:

Neil Patel SEO analyzer (Ubersuggest)

De gratis SEO analyzer van Neil Patel (Ubersuggest) is een van de meest populaire en betrouwbare tools die online beschikbaar zijn. De tool heeft een groot aantal functies, waaronder een SEO audit rapport, een social media analyse rapport, en een website traffic insights rapport.

Het SEO audit rapport is vooral nuttig voor het identificeren van verbeterpunten voor de zoekmachine optimalisatie van je website. Het social media analyse rapport geeft informatie over hoe goed je website presteert op social media platforms, zoals Facebook en Twitter. En het website traffic insights rapport geeft gedetailleerde informatie over waar de bezoekers van je website vandaan komen, welke browsers ze gebruiken, en meer.

Uiteraard is dit een beperkte versie en kan je met de betaalde versie dieper in SEO data duiken!

https://neilpatel.com/nl/seo-analyzer/

Google Pagespeed

De Google PageSpeed Insights tool is een goed startpunt voor het verbeteren van de paginasnelheid van je website, maar het is niet de enige factor die de ranking van je website beïnvloedt.

Paginasnelheid is slechts een van de vele factoren waarmee Google rekening houdt bij het bepalen van de ranking van een website. Enkele van de andere factoren zijn inhoud, backlinks en gebruikerservaring.

Dat gezegd hebbende, kan het optimaliseren van je website voor paginasnelheid gunstig zijn in termen van SEO. Snellere pagina’s hebben de neiging om hoger te scoren dan langzamere pagina’s.

https://pagespeed.web.dev/

Web.dev (Google)

SEO CHECKER GOOGLE

De gratis SEO analyzer van Google web.dev is een waardevol hulpmiddel om de SEO gezondheid van je website te beoordelen. Het controleert een groot aantal factoren, waaronder titeltags, meta beschrijvingen, robots.txt bestanden en meer, en geeft gedetailleerde feedback over hoe je de SEO van je website kunt verbeteren. Over het geheel genomen is de SEO analyzer een geweldig hulpmiddel voor het optimaliseren van je website voor zoekmachines.

https://web.dev/

Google Search Console

Google’s Search Console is een krachtig hulpmiddel waarmee je de SEO van je website kunt verbeteren. De gratis SEO-tool biedt een schat aan gegevens over de zoekprestaties van je website, waaronder informatie over de zichtbaarheid van je site, organisch zoekverkeer en zoekwoorden.

De SEO-tool is een prima manier om te beginnen met het verbeteren van de SEO van je website, maar het is nog maar het begin. Om het SEO-potentieel van je website echt te maximaliseren, moet je in de gedetailleerde rapporten duiken en de gegevens gebruiken om wijzigingen aan te brengen in de manier waarop je je website optimaliseert. Gelukkig heeft Google veel hulpmiddelen om je daarbij te helpen.

https://search.google.com/search-console/about

SEOSOS.nl

Alhoewel het design geoptimaliseerd kan worden, is het voor de kenners zeker een handige tool om een compleet overzicht te krijgen voor de basis van SEO. Het is een geheel Nederlandse website en gaat behoorlijk diep in het uitleggen van welke onderdelen verbetert kunnen worden. Het is ook helemaal gratis, waarvoor dank aan de maker!

https://www.seosos.nl/

de kracht van google als officieel partner van google

Het belang van Google voor je online vindbaarheid

Hoger komen in Google is anno 2022 essentieel voor succesvolle online marketing

Weet dat Google de nummer 1 zoekmachine is van de wereld. Daarnaast is het goed om te weten dat 85% van alle internetgebruikers Google gebruiken om online informatie te vinden. Om deze informatie te vinden wordt er een zoekwoord of meerdere zoekwoorden gebruikt, oftewel keywords. Wanneer 85% van alle internetgebruikers de nummer 1 zoekmachine gebruikt, dit betekent dan dat wanneer jouw organisatie niet hoog scoort in de zoekresultaten van Google, je veel potentiële klanten misloopt.

Google Ads

Het belang van Google Ads & betaalde online marketing voor jouw bedrijf

Daarnaast wordt er ook steeds meer geld besteed aan advertenties in Google Ads (de vroegere AdWords). In 2017 was dit al $95 miljard! Dus wil er wordt veel geld verdiend en geïnvesteerd in betaalde advertenties in Google. De enorme volumes aan zoekverkeer en de hoge CPC’s (cost-per-click) maken het een zeer interessante plek om reclame te plaatsen. Daarnaast is het ook belangrijk voor bedrijven om bovenaan te scoren in de zoekresultaten, omdat dit direct leidt tot meer verkeer naar hun website.

Het is de dus belangrijkste manier om traffic naar je website te leiden, omdat goede posities in de zoekresultaten erg zeldzaam zijn. Daarnaast kan je met Google Ads gerichte advertenties plaatsen, waardoor je veel kans maakt op conversies en het vaker veel efficiënter, dus goedkoper is (doordat je je publiek kan targeten) dan andere advertenties.
Google Ads is ook erg belangrijk omdat het op dit moment de enige betaalde zoekmachine is.

Betaalde advertenties zijn dus ook een onderdeel van online marketing. In het algemeen zijn er nog meer variabelen die essentieel kunnen zijn om je bedrijf online te laten groeien. We hebben het complexe SEO gedeelte, daarnaast kan je denken aan Social Media, Youtube, Google Mijn Bedrijf (belangrijk voor lokale SEO) en nog meer.

lokale seo met google mijn bedrijf

Lokale SEO

Google Mijn Bedrijf een zeer belangrijk onderdeel van lokale SEO

In de gratis SEO scan kijken we dus ook naar de eventuele voordelen voor je bedrijf met lokale SEO. Google Mijn Bedrijf is essentieel als je wilt dat jouw bedrijf hoog scoort in zoekmachines voor lokale SEO. Het is een gratis tool waarmee je de online aanwezigheid zowel lokaal als nationaal kan verhogen. Het account kan je op Google makkelijk beheren. Google helpt je bij het maken en verifiëren van een bedrijfsvermelding, wat dus cruciaal kan zijn voor het verschijnen in Google’s Local Pack, Maps en organische zoekresultaten.

Met Google Mijn Bedrijf kunnen klanten ook beoordelingen (reviews) achterlaten, wat kan helpen om duidelijkheid te krijgen in de diensten en reputatie. Daarbij zullen deze reviews ook weer helpen met SEO en daarom is vaak goed om het bedrijfprofiel SEO technisch in te richten.

Daarnaast biedt Google Mijn Bedrijf inzichten die u waardevolle gegevens geven over hoe mensen uw bedrijf online vinden en ermee omgaan. Door gebruik te maken van alles wat Google Mijn Bedrijf te bieden heeft, kunt u uw bedrijf een grote impuls geven in de lokale SEO-ranglijsten.

SEO onderhoud

Je SEO Onderhouden

Voor regelmatig een SEO Check uit om te voorkomen dat gewonnen posities verloren gaan

Het is belangrijk om je pagina’s regelmatig door een (gratis) SEO checker te laten analyseren. Dit omdat je pagina’s door verschillende factoren ook weer naar beneden kan zakken!
Er zijn meerdere redenen dat dit kan gebeuren, namelijk;

 • Nieuwe updates van de Google algoritme (wanneer je de beste user experience als basis neemt, hoef je hier vaak niet druk om te maken)

 • Je pagina is niet interessant genoeg (Google kijkt hoe lang mensen op een pagina blijven)

 • Het zoekwoord matched niet met de pagina/product/dienst

 • Opkomst van concurrentie

 • Penaltys door het niet houden van de Google richtlijnen

 • Technische fouten van de website (die kunnen ook na updates van plugins of aanpassingen aan de website ontstaan)

 • Je plaatst te weinig nieuwe content

Het is dus belangrijk om regelmatig een website scan uit te voeren. Ahrefs, Google page speed en Ubersuggest zijn tools die (deels) gratis zijn. Ahrefs & Ubersuggest geven o.a. inzicht in de linkstructuur van de website en geeft je advies over linkbuilding & externe links. Daarnaast functioneren ze als SEO checker en kan je er SEO Audits mee doen, zoekwoorden onderzoeken, concurrenten analyseren en nog veel meer!

Google page speed & Lighthouse laten zien hoe snel de pagina laadt en deze SEO tools kijken dus meer naar de technische kant. Allen zijn goede tools voor een SEO specialist om te gebruiken. Data is informatie en hiermee kan je kijken wat nodig is om een website hoger te laten ranken.
Wij gebruiken meerdere SEO tools omdat het vaak een indicatie betreft en het is dan ook belangrijk om niet alles aan te nemen wat een tool zegt. Testen is dan ook vaak het beste en dit doen we zelf nagenoeg altijd.

SEO plugins WordPress

SEO Plugins voor WordPress

Wat zijn onze favoriete SEO plugins in 2022?

WordPress vinden wij geniaal als het gaat om SEO plugins en algemene zoekmachine optimalisatie. Het werkt snel, makkelijk en behoorlijk veilig! We zien wel wat nadelen, maar daarin tegen komen er op korte termijn weer mooie nieuwe oplossingen zoals speedless & headless WP.

Groot voordeel is dus het gebruik van plugins die je website sneller maken, SEO technische ondersteuning bieden en plugins waarmee je zeer snel en makkelijk aanpassingen doet aan een pagina.

Voor de websites die we voor onszelf gebruiken zijn er 4 plugins die we graag met je willen delen!

 • Elementor Page Builder
  De mogelijkheden om een snelle en mooie website neer te zetten zijn bijna eindeloos. Daarop blijven ze zich richten op pagespeed wat een steeds belangrijkere factor is om hoog te ranken

 • RankMath
  Gratis SEO check zit bij de plugin. Je kan hiermee een goede SEO basis (SEO gaat namelijk veel verder) neerzetten voor je website. Het werkt ook met kunstmatige intelligentie en geeft je advies over bepaalde elementen die waardevol zijn voor SEO.

 • WP Rocket
  Super plugin om de snelheid van je website mee te verbeteren!

 • Imagify
  Plugin om je afbeeldingen mee te verkleinen wat je soms een hoop tijd kan besparen

Het Zoekmachine Optimalisatie Bureau van Nederland

FAQ Zoekmachine Optimalisatie Bureau

(FAQ) Gratis SEO scan

Er bestaat niet zoiets als “gratis” SEO. Je kunt zeker zelf wat dingen doen om de ranking van je website te verbeteren, maar als je echte resultaten wilt zien, zul je moeten investeren in professionele SEO diensten.

SEO is een complex en voortdurend veranderend vakgebied, en het vergt jarenlange ervaring en expertise om goede rankings te bereiken. Een ervaren SEO bureau heeft toegang tot de nieuwste tools en technieken, en weet hoe die effectief te gebruiken om je ranking te verbeteren. Ze kunnen je ook helpen met andere aspecten van online marketing, zoals linkbuilding en social media optimalisatie en meer!

Dus als je serieus het verkeer en de verkoop op je website wilt verbeteren, is het zeker de moeite waard om te investeren in een specialist.

Een seo scan is een beoordeling van de zichtbaarheid en zoekmachine optimalisatie van een website. Het omvat een analyse van de architectuur van de website, on-page elementen, en off-page factoren die van invloed zijn op de plaats op de resultatenpagina’s van zoekmachines (SERP’s).

Een seo scan kan helpen bij het identificeren van verbeterpunten om de zichtbaarheid en de rangschikking van een website te verbeteren. Het kan ook helpen potentiële bedreigingen voor de zichtbaarheid van de site te identificeren, zoals strafmaatregelen van Google of andere zoekmachines.

Een SEO-scan helpt je te bepalen hoe goed je website is geoptimaliseerd voor bepaalde zoekwoorden, en geeft je een lijst met actiepunten om de zoekmachine ranking van je website te verbeteren.

Enkele van de informatie die een SEO-scan oplevert zijn:

-De ranking van je website voor specifieke zoekwoorden
-Een lijst met aanbevolen acties om de positie van je website te verbeteren
-Een lijst van inkomende links naar je website
-Het aantal pagina’s op je website dat door Google is geïndexeerd
-De hoeveelheid verkeer die je website ontvangt uit de zoekresultaten van Google

Er zijn een paar dingen die je kunt doen met de informatie van een SEO-scan. Je kunt het gebruiken om de positie van je website in zoekmachines te verbeteren, je kunt het gebruiken om problemen met je website op te sporen die kunnen verhinderen dat hij hoog scoort in zoekmachines, en je kunt het gebruiken om trefwoorden te vinden waarop je je moet richten om het verkeer naar je website te vergroten.

Als je op zoek bent naar specifieke manieren om de positie van je website in zoekmachines te verbeteren, geeft de SEO-scan je een lijst met aanbevolen wijzigingen. Je kunt deze wijzigingen dan doorvoeren en zien hoe ze de ranking van je website beïnvloeden. Als je moeite hebt om specifieke problemen met je website te identificeren, dan geeft de SEO scan je een lijst van problemen die

Er zijn veel manieren om je SEO te verbeteren, maar hier zijn een paar belangrijke tips:

1. Zorg ervoor dat je website geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Dit houdt in dat je de juiste trefwoorden en tags gebruikt, en ervoor zorgt dat je site gemakkelijk te navigeren is.

2. Verhoog het aantal hoogwaardige links naar je website. Kwaliteitslinks van gerenommeerde websites helpen je ranking in de resultatenpagina’s van zoekmachines te verbeteren.

3. Publiceer inhoud van hoge kwaliteit die relevant is voor je doelgroep. Dit zal je helpen organisch verkeer aan te trekken van mensen die op zoek zijn naar informatie over jouw onderwerp.

4. Gebruik sociale media om je inhoud te promoten en connecties op te bouwen met potentiële klanten. Organisch verkeer via sociale media kan ook helpen om je